Gyüjtögetők utáni takarítás

 EXTRÉM TAKARÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS, LOMTALANÍTÁS

Országosan

Több év tapasztalat

Együttérzés

Tanácsadás

Gyüjtögetők utáni takarítás, lomtalanítás, országosan

A gyűjtögetők utáni takarítás (hoarding cleaning) speciális és érzékeny feladat, mivel nemcsak a szokásos tisztítási feladatokat kell ellátni, hanem a gyűjtögetés miatt kialakult extrém körülményekkel is szembe kell nézni.

Gyűjtögetők utáni takarítás menete a következő lépések szerint történik:

Kezdeti Értékelés és Tervezés:

Az első lépés a helyzet átfogó értékelése. A takarítószakembereink megvizsgálják az ingatlant, értékelik a felhalmozott tárgyak mennyiségét és állapotát, valamint az esetleges veszélyeket. Ezt követően tervezik meg a takarítás folyamatát.

Biztonsági és Egészségvédelmi Intézkedések:

A takarítószemélyzet szigorú biztonsági és egészségvédelmi intézkedéseket alkalmaz, beleértve a megfelelő védőfelszerelés viselését, fertőtlenítőszerek használatát és szükség esetén légszűrő berendezések alkalmazását.

Tárgyak Kategorizálása és Értékelése:

Az összegyűjtött tárgyakat kategorizáljuk, és meghatározzuk, melyeket lehet megtartani, adományozni, újrahasznosítani, és melyeket kell kidobni. Ez segíti a takarítószakembereket a prioritások meghatározásában.

Tárgyak Eltávolítása és Szállítás:

A kidobásra ítélt tárgyakat elszállítjuk a megfelelő hulladéklerakóba vagy újrahasznosító központba. Ez magában foglalhatja a nehéz vagy veszélyes tárgyak kezelését is.

Alapvető Takarítási Feladatok:

Az üres helyiségekben elvégzik az alapvető takarítási feladatokat, beleértve a padlók tisztítását, felületek pormentesítését, ablakok tisztítását és egyéb alapvető takarítási munkákat.

Fertőtlenítés és Szagtalanítás:

A helyiség fertőtlenítése, amely magában foglalhatja a baktériumok, gombák és egyéb potenciális egészségügyi veszélyforrások eltávolítását. Emellett szükség lehet szagtalanító eljárások alkalmazására is.

Felújítási és Helyreállítási Munkák:

A takarítás után esetlegesen szükség lehet felújítási munkákra, például festésre, padlócserére, falak javítására a helyiség állapotának teljes helyreállítása érdekében.

A Helyiség Újrahasznosítása:

A takarítás végén a helyiség kialakítását újra tervezhetik vagy optimalizálhatják, hogy elkerüljék a jövőbeni gyűjtögetési problémákat.

Ezek a lépések általánosak, de minden takarítási feladat egyedi lehet a helyzet és az ingatlan jellegétől függően. A gyűjtögetők utáni takarítás komplex folyamat, és gyakran szakemberek bevonását igényli, akik képzettek és tapasztaltak a hasonló helyzetek kezelésében.

Azok, akik a lakásukban szemetet felhalmoznak, gyakran szenvednek az úgynevezett „hoarding” vagy „gyűjtögetés” szindrómától. A gyűjtögetés egy mentális egészségügyi probléma, amelyben az egyén nehézségekbe ütközik a dolgok eldobásában, félreállításában, és így az otthonában szélsőségesen nagy mennyiségű tárgyat halmoz fel. Ezen kívül számos más tényező is hozzájárulhat a szemet felhalmozók helyzetéhez.

Néhány lehetséges csoport, amelyeknél gyakran megjelenhet a szemét felhalmozása:

Hoarding Szindrómával Élők:

Azok, akiknél a gyűjtögetés szindrómája diagnosztizált, gyakran képtelenek vagy nehezen képesek megválni a tárgyaktól, még akkor is, ha azok értéktelenek vagy használhatatlanok.

Szociális és Pszichiátriai Betegségekkel Küzdők:

A depresszió, szorongás, szorongásos vagy személyiségzavarokkal küzdők hajlamosak lehetnek a tárgyakhoz való ragaszkodásra, és ez a probléma szemét felhalmozásához vezethet.

Szociális Izolációban Élők:

Azok, akik kevés kapcsolatban vannak a külvilággal, és magányosak, gyakran találnak vigaszt a tárgyakban, amelyeket körülveszik.

Traumatikus Élményekkel Küzdők:

Olyan személyek, akik súlyos trauma vagy veszteség miatt kerültek stresszhelyzetbe, gyakran használhatatlanná váló tárgyakhoz kapcsolódhatnak, mint biztonsági vagy emléktárgyakhoz.

Krónikus Betegségekkel Élők:

Azok, akik krónikus egészségügyi problémákkal küzdenek, gyakran nehezen tudnak fizikailag vagy mentálisan foglalkozni a háztartási feladatokkal, és ez hozzájárulhat a szemét felhalmozásához.

Fontos megjegyezni, hogy a gyűjtögetés egy komplex probléma, és a mögöttes okok sokféle lehetnek. A szemét felhalmozása az életminőség és a mentális egészség jelentős romlásához vezethet, és a segítségkeresés és a szakemberekkel való együttműködés fontos lépés lehet a probléma kezelésében és a változás elindításában.

Extrém takarítás szolgáltatásaink

Baleset, halál utáni takarítás

Haláleset utáni takarítás során szakértő csapatunk diszkréten és tiszteletteljesen végez minden feladatot, szem előtt tartva az érzékeny környezetet.

Lakás kiürítése, lomtalanítása

Lomtalanítás és lakáskiürítés szolgáltatásunk országszerte elérhető, ahol gyors és hatékony munkával szabadítjuk meg az otthonokat a felesleges tárgyaktól.

Lakás fertőtlenítés

Lakás fertőtlenítést biztosítunk ózongenerátorral, ezáltal hatékonyan és környezetbarát módon szüntetjük meg a baktériumokat és vírusokat.

Galambürülék takarítás

Vállaljuk galambürülék takarítását erkélyeken, padlásokon, biztosítva a tiszta és biztonságos környezetet.

Tűzeset utáni takarítás

Tűzeset utáni takarítással foglalkozunk országosan. Gyorsan és hatékonyan állítjuk helyre leégett ingatlanokat, biztosítva a teljes körű takarítást és helyreállítást. 

Csőtörés és szennyvízkárok

Ha szüksége van szakszerű és megbízható csőtörés utáni takarítási szolgáltatásra, bátran forduljon hozzánk, hogy a lehető leghamarabb helyreállíthassuk ingatlanát.

Ipari területek takarítása, fertőtlenítése

Az ipari területeken végzett takarítási és fertőtlenítési feladatok igen változatosak lehetnek, a specifikus igények a tevékenység jellegétől, az iparág típusától és a helyszín körülményeitől függenek.

Egészségügyi fertőtlenítő takarítás

Irodaházak, vállalati irodák, kórházak, rendelők, várótermek, műtők, iskolai osztálytermek, tornatermek, folyosók, hotelek, szállodák, bevásárlóközpontok, üzletek, boltok, társasházak, lakóparkok, magánházak részére.

Gyüjtögetők utáni takarítás

A gyűjtögetők utáni takarítás (hoarding cleaning) speciális és érzékeny feladat, mivel nemcsak a szokásos tisztítási feladatokat kell ellátni, hanem a gyűjtögetés miatt kialakult extrém körülményekkel is szembe kell nézni.

Bűnügyi helyszín takarítás

A bűnügyi helyszín takarítása során szükség van a véres vagy veszélyes anyagok eltávolítására, fertőtlenítésre és a helyszín tisztaságának helyreállítására a rendőrség munkájának végeztével.

Öngyilkosság utáni takarítás

Fontos kiemelni, hogy az öngyilkosság utáni takarításnak szakértelmet, tiszteletteljes hozzáállást és az érintettek érzelmi támogatását is magában kell foglalnia.

Helyszíni felmérés

Extrém takarítást országosan vállalunk, Budapesten és Borsod megyében díjtalan a kiszállás. Egyéb területeken 80 Ft/km a felmérés kiszállási díja, helyszínen fizetendő. Telephelyünk Miskolcon található. 

 

Profi segítség a nehéz napokban

Vállalkozásunk extrém takarítási szolgáltatásokkal foglalkozik, mely során szívvel-lélekkel dolgozunk azért, hogy ebben a nehéz időszakban segítséget nyújtsunk ügyfeleinknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a napok mindenki számára rendkívül nehezek és érzelmileg kimerítőek. Szolgáltatásainkkal, melyek magukba foglalják az elhunytak, gyüjtögetők utáni takarítást, lomtalanítást, arra törekszünk, hogy enyhítsük az érintettek terheit. Rugalmasságunknak köszönhetően alkalmazkodunk az egyedi igényekhez, hogy Önnek minden szempontból optimális megoldást nyújtsunk. Teljes diszkrécióval kezelünk minden információt, nem készítünk a lakásokról előtte-utána képeket.

lomtalanitas_extrem_takaritas

Extrém takarítás menete

Az elhunytak utáni takarítás folyamatát az alábbi lépésekben végezzük el:

Először felmérjük a területet, majd megtervezzük a takarítási folyamatot, hogy minél hatékonyabban végezzük el a munkát.

A munka első lépéseként a haláleset helyszínén található helyiség kipakolásával kezdődik. Elsőként az elhunyt fekhelyén lévő tárgyakat és azokat az anyagokat, melyek szagokat terjesztenek és folyadékokat tartalmazhatnak, eltávolítjuk. Ide tartozhat az ágy, az ágynemű, szőnyeg, parketta, melyek gyakran magukba szívják a testnedveket.

Miután ezzel a helyiséggel végeztünk, azonnal nekilátunk a teljes takarításnak és fertőtlenítésnek. Az ajtókat, ablakokat, padlózatot, ablakszárnyakat és ajtókereteket tisztítjuk és fertőtlenítjük. Ezt követően ugyanezt a folyamatot alkalmazzuk a többi helyiségben is, beleértve a következő szobát, fürdőszobát, WC-t, folyosót és konyhát is. Minden helyiség teljes körű fertőtlenítésen, takarításon és lomtalanításon esik át.

Ha a megrendelő kéri, a takarítás után csak a teljesen üres, fertőtlenített lakás marad, bútorozatlanul. Gyakran előfordul, hogy a fa bútorok, lambériák is magukba szívják a szagot. Ózongenerátorral nem minden esetben lehet a beívódott szagokat megszüntetni, az csak a felületeken fejti ki hatását. Ha a megrendelő kéri, illetve ha még használható, a hűtő,gáztűzhely is teljes körű fertőtlenítésen esik át. Minden esetben fekete fólia zsákot használunk a lomtalanításhoz, hogy az elszállított tárgyak tartalma ne legyen látható, így megóvjuk a megrendelő diszkrécióját.

A lakást több alkalommal fertőtlenítjük ózongenerátorral, általában már a felmérés után elindítjuk, mire a takarító csapat a helyszínre ér. Ha az ingatlanban esetlegesen szemét is felmhalmozásra került, és több napot vesz igénybe a lomtalanítása, a nap végén szintén ózongenerátorral fertőtlenítünk. A takarítás végeztével, mikor már az ablakok, keretek tiszták, a konyha, fürdő is tiszta, ismét fertőtlenítünk.

 

Kérjen helyszíni felmérést – árajánlatot

  EXTRÉM TAKARÍTÁS ÁRA

  Az ár számos tényezőtől függ:

  – A terület méretétől, egy bizonyos részét érinti-e, vagy az egész lakást

  – Az esemény jellege

  – A szennyeződés típusa és mértéke

  – Az elszállítandó tárgyak mennyisége és mérete

  – A szennyező anyag jellege

  – A kívánt tisztasági szint

  Az ár meghatározásához mindig szükséges egy helyszíni felmérés, amely után pontosabb információval szolgálhatunk az árról. A helyszíni felmérés Budapesten és Borsod megyében díjtalan.

  extrem_takaritas

  3533 Miskolc